Maak een afspraak

Een afspraak maak je best telefonisch. Dan zoeken we meteen een passend moment. Je kan zelf contact opnemen, of in samenspraak met je huisarts of andere doorverwijzer.


Pauline: 0474 09 57 24

Pieter: 0472 22 89 68

Melanie: 0479 70 87 70

Tarieven

Elke therapie begint met een intakegesprek. Dit kan 45 tot 60 minuten in beslag nemen. Op het einde van dat gesprek wordt verdere afspraken gemaakt. Gesprekken duren gemiddeld 45 minuten.

Vanaf 1/07 worden onze tarieven aangepast. Dit betreft eerder een aanpassing van de prijzen aan de indexaties.

Hierbij worden volgende tarieven aangerekend:

  • Individueel gesprek: €70

  • Koppel- of gezinstherapie: €85

  • Evaluatie en goedkeuring ikv bariatrische heelkunde: €80 (gastric bypass/sleeve gastrectomie + verslaggeving/overleg)

U kan cash betalen of met de bancontact/payconic-app op de smartphone. Met de kaart kan u niet betalen.

Indien u niet aanwezig kunt zijn op uw afspraak, wordt gevraagd minimaal 24u op voorhand te verwittigen. Indien u niet of laattijdig verwittigt, wordt een sessie aangerekend.

Terugbetaling

Consultaties kunnen gedeeltelijk terugbetaald worden door het ziekenfonds. Bij de meeste ziekenfondsen is dit beperkt tot specifieke doelgroepen (kinderen, adolescenten, patiënten met borstkanker, ... ). Het aantal tussenkomsten dat in aanmerking komt en de hoogte van het bedrag verschilt naargelang de mutualiteit. Ook sommige extra-legale verzekeringen van bedrijven en overheden voorzien in gedeeltelijke of volledige terugbetaling.

Om de kwaliteit van de zorgverlening te garanderen leggen de ziekenfondsen en verzekeringen een aantal criteria vast waaraan de therapeut dient te voldoen. We beantwoorden aan al deze vereisten (afgezien van Pauline Cornelis, gezien zij nog geen bijkomende erkende therapieopleiding afgerond heeft). Voor een actuele stand van zaken: raadpleeg uw ziekenfonds of verzekering.

In onze praktijk zijn de eerstelijnspsycholoog-terugbetalingsmaatregelen vanuit de overheid niet van toepassing, wel de door de mutualiteiten bepaalde terugbetalingsmodaliteiten.